Wanneer je op vakantie gaat heb je naast je vliegticket en je paspoort ook een toeristenkaart of een visum  nodig. Hieronder in een notendop alles wat je moet weten over de toeristenkaart.

Kosten van een Suriname toeristenkaart

De toeristenkaart kost je maar 35 euro en is overigens 90 dagen geldig.

Suriname toeristenkaart kopen

De kaart kun je voor vertrek op Schiphol halen in vertrekhal  3  a/d voorzijde van de B-kern, in de corridor tussen ingang B en C. De kaart kun je met contant geld kopen of pinnen. Mocht het trouwens niet lukken om op Schiphol een toeristenkaart te kopen dan kun je dit ook op de luchthaven in Suriname doen.

Een goede voorbereiding is het halve werk
Laat je ruim voor vertrek goed informeren over de visumeisen van Suriname. Wil je graag meer informatie, neem contact op met het Surinaams consulaat. Houd er overigens wel rekening mee dat je paspoort bij aankomst in Suriname nog 6 maanden geldig moet zijn en dat je minimaal nog 2 blanco pagina’s in je paspoort zijn voor het plaatsen van de stempels en stickers.

Waar kun je informatie ophalen ?

CONSULAIRE ZAKEN VAN HET SURINAAMS CONSULAAT
LOKET: Visum en toeristenkaart voor Suriname
OPENINGSTIJDEN : Maandag t/m vrijdag
TIJD: 09.00-14.00 uur

LOKET: Remigratie, Emigratie, Machtiging tot Kort Verblijf MKV) e.a. consulaire aangelegenheden
OPENINGSTIJDEN: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
TIJD: 09.00-14.00 uur Gesloten op de woensdag

Personen ( van niet-Surinaamse origine) met een paspoort van een ander land dan genoemd op de website van het consulaat, met bijvoorbeeld een Nederlandse verblijfsvergunning of langdurig woonachtig in Nederland komen niet in aanmerking voor de Toeristenkaart.
Deze personen mogen conform de huidige visumprocedure een visum aanvragen

Waar kan de Toeristenkaart gekocht worden?

De Toeristenkaart kan op de volgende locaties gekocht worden, t.w.:

  1. De Visumafdeling van het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname te Amsterdam van maandag t/m vrijdag. Voor de openingstijden, raadpleeg consulaatsuriname.nl– Ambassades en Consulaten van de Republiek Suriname in andere landen.
  2. Op Schiphol bij de speciaal daarvoor bestemde balies (nummers RB164, RB165, RB166)

Openingstijden: De Toeristenkaart balies zijn in principe bij SLM en de KLM vluchten naar Suriname geopend voor dienstverlening gedurende tenminste 2 (twee) uren van de resp. inchecktijden. De openingstijden worden wekelijks bijgewerkt op de home page van onze website www.consulaatsuriname.nl

Locatie: de Toeristenkaart balies zijn te bereiken via Vertrekhal 3, in het gangpad aan de voorzijde tussen de draaideuren van ingang B en C.

Tel. 020-5481729 (0,22 cent per minuut) slechts voor urgente gevallen tijdens de inchecktijden. Dit is geen algemene informatielijn. De Centrale van het Consulaat is te bereiken op 020-642 6717/020-642 6137.

  1. Bij aankomst op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven in Suriname
    Betaling: contant en met gepast geld
  1. Voor SLM klanten bij SLM ticketverkoopkantoren
  2. Dependance van het Consulaat van Suriname te St. Laurent, Frans-Guyana (voor openingstijden etc. dient men rechtstreeks contact te maken) Tel./fax: 00594 594 34 49 68
  3. Het Canawaima managment kantoor te South Drain, Nw. Nickerie (voor openingstijden etc. dient men rechtstreeks contact te maken) Tel.: (00597) 212-331 of fax. (00597) 212-333

Online Visum voor Suriname

Bij Kes kun je een online visum kopen voor Suriname. Klik hier om naar de pagina te gaan.