visum suriname
64 / 100

Wanneer je op vakantie gaat heb je naast je vliegticket en je paspoort ook een Suriname toeristenkaart of een visum nodig. Hieronder ook in een notendop alles wat je moet weten over de toeristenkaart.

Online Visum voor Suriname

Bij Kes visums kun je een online een visum kopen voor Suriname.

Voor dit visum hoeft u niet in persoon naar het consulaat

Wanneer u dit visum aanvraagt hoeft u zelf niet naar het Surinaamse consulaat in Den Haag te reizen.U kunt uw aanvraag voor Suriname eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Suriname is beschikbaar vanaf € 74,95 per persoon. Betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal. Een goede voorbereiding is het halve werk

Kosten van een Suriname E-toeristenkaart

De toeristenkaart kost je ca. 40 USD  plus een service fee van USD 14,- en is overigens 90 dagen geldig. De verwerkingstijd is maximaal 72 uur. Houd er overigens wel rekening mee dat je paspoort bij aankomst in Suriname nog 6 maanden geldig moet zijn en dat je minimaal nog 2 blanco pagina’s in je paspoort zijn voor het plaatsen van de stempels en stickers.

Waar kun je verder informatie ophalen ?

CONSULAIRE ZAKEN VAN HET SURINAAMS CONSULAAT
LOKET: Visum en toeristenkaart voor Suriname
OPENINGSTIJDEN : Maandag t/m vrijdag
TIJD: 09.00-14.00 uur

LOKET: Remigratie, Emigratie, Machtiging tot Kort Verblijf MKV) e.a. consulaire aangelegenheden
OPENINGSTIJDEN: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
TIJD: 09.00-14.00 uur Gesloten op de woensdag

Personen ( van niet-Surinaamse origine) met een paspoort van een ander land dan genoemd op de website van het consulaat, met bijvoorbeeld een Nederlandse verblijfsvergunning of langdurig woonachtig in Nederland komen niet in aanmerking voor de Toeristenkaart. Deze personen mogen conform de huidige visumprocedure een visum aanvragen

Waar kan de Toeristenkaart gekocht worden?

Bij VFS Global

Stap 1: Geef uw aanvraaggegevens door en upload de nodige documenten

U kunt uw aanvraag indienen via de VFS-website. De eerste stap bij de aanvraag van een e-Toeristenkaart is dat u zich registreert op de website. Geef alle gevraagde informatie op en upload de benodigde documenten. Als u minderjarig bent, kan het nodig zijn om extra documenten te uploaden.

Belangrijke notities:

  • Bij deze stap zult u het land of regio moeten selecteren als van het paspoort. Indien u een dubbele nationaliteit heeft, zult u de nationaliteit moeten selecteren van het paspoort waarmee u gaat reizen.
  • Het paspoort dat u gebruikt bij de aanvraag moet hetzelfde zijn als het paspoort waarmee u zult afreizen naar Suriname. Indien dit anders is, wordt uw e-toeristenkaart ongeldig verklaart.
  • Uw paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de dag dat dat u arriveert in Suriname. Het paspoort moet tenminste nog 1 blanco pagina hebben voor de Immigratie officier.
  • Elke reiziger moet een individuele e-toeristenkaart hebben, inclusief baby’s en kinderen.
  • Zorg er tijdens de aanvraag van uw e-toeristenkaart voor dat de door u verstrekte informatie exact overeenkomt met de informatie in uw paspoort, anders is uw e-toeristenkaart ongeldig. Zodra de e-toeristenkaart is verwerkt, kan de verstrekte informatie niet worden gewijzigd.
    Let op: om een feilloos proces voor de aanvraag van uw Surinaamse e-toeristenkaart te hebben, hebt u een stabiele internetverbinding nodig. In het geval dat uw verbinding onstabiel is, wordt om veiligheidsredenen een foutmelding verstuurd.
4.8/5 - (136 stemmen)