Blog

De veelzijdigheid van Suriname

65 / 100

Begin 2018 werd door het Centraal Bureau voor Statistiek een opvallend rapport uitgebracht. Steeds meer Nederlanders gaan voor een vakantie naar het buitenland. En de Nederlanders gaan gemiddeld gezien ook steeds vaker per jaar op vakantie. Als we naar de top 10 van bestemmingen kijken, zien we landen zoals Spanje, Duitsland en Frankrijk terug komen.

Een land wat erg laag staat in de gehele ranking is Suriname. Dat is toch enigszins opmerkelijk, gezien de directe band tussen Nederland en Suriname. Wij willen u, en andere, graag stimuleren om toch kennis te gaan maken met dit prachtige en unieke land. Mede daarom hebben wij dit artikel ‘Suriname in een notendop’ geschreven. In een notendop leggen wij uit hoezo een bezoek of een rondreis Suriname absoluut de moeite waard is.

Veelzijdigheid van Suriname

Suriname is een land met meerdere mooie kanten. Natuurliefhebbers kunnen hun neus ophalen in de prachtige natuurgebieden. Mensen die graag aan het strand liggen, kunnen terecht op één van de vele prachtige standen. Mensen die graag oude steden bezoeken en op zoek zijn naar historie, kunnen zich wanen in één van de oude steden. Deze veelzijdigheid is kenmerkend voor dit prachtige land. Meer dan 80% van het land wordt in genomen door het tropisch regenwoud, maar de overige 20% is erg veelzijdig.

Klimaat in Suriname

Het klimaat in Suriname kunnen we met één woord omschrijven; geweldig. Dankzij het tropische klimaat is de gemiddelde dagtemperatuur in Suriname maar liefst 27 graden Celsius. Toch voelt het niet vaak super warm aan op Suriname; dat is te danken aan het lichte briesje. Zelfs in de regenperiode, van april tot augustus, zijn er erg veel zonuren per dag. Voor een Nederlander is dit een perfect klimaat; lekker veel zon en desondanks niet benauwd.

Mentaliteit van Surinamers

Wij, als Nederlanders, kunnen een voorbeeld nemen aan de mentaliteit van de Surinaamse inwoners. In Nederland moet alles gehaast en is het leven behoorlijk hectisch. In Suriname heerst de rust. Alle mensen zijn rustig en maken zich vooral niet al te druk. Het leven is erg relaxed en dat vinden veel mensen fijn als ze op vakantie zijn. Op die manier komen ze volledig uit de sleur van het dagelijkse leven in Nederland.

Een bijkomend voordeel voor Nederlanders is dat er op Suriname ook gewoon Nederlands wordt gesproken. Het is dus erg gemakkelijk om bijvoorbeeld op een terras wat drinken en eten te bestellen. De communicatie verloopt, grotendeels, in de moedertaal van ons.

Hopelijk heeft dit artikel je enigszins warm gemaakt om kennis te maken met dit unieke land. Boek nu direct je ticket naar Suriname

3.1/5 - (7 stemmen)

Ook best interessant...