Blog

Vakantie Paramaribo

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname en is gelegen in het noorden van het land. Maar liefst twee derde van de bevolking woont in de stad en het is daarmee ook direct de grootste stad van het Zuid-Amerikaanse land. De hoofdstad van Suriname heeft twaalf verschillende wijken en iedere wijk heeft zo zijn eigen sfeer. Als je een vliegticket naar Suriname boekt, kom je direct aan in deze stad. Wat kun je zoal verwachten bij een vakantie Paramaribo?

Klimaat in Suriname

Overdag loopt de temperatuur gemakkelijk op tot zo’n 32 graden Celsius. In de nacht koelt het af tot ongeveer 22 graden Celsius. Het gehele jaar door zijn de temperaturen nagenoeg hetzelfde. De zon schijnt vrijwel iedere dag wel en het regent ook iedere dag wel even. In de maanden januari, april tot en met augustus en december regent het meer dan in de overige maanden. Het regent dan vaker en harder. Vooral aan het einde van de middag kan het flink regenen.

Bezienswaardigheden in Paramaribo

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie. Enkele belangrijke bezienswaardigheden zijn de historische binnenstad, de centrale markt, de Saoena markt, de Sint Petrus en Paulus Kathedraal en het relatief nieuwe Afrika Museum.

Historische binnenstad

De historische binnenstad van Paramaribo staat sinds 2002 genoteerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De binnenstad staat ook wel bekend als de ‘Houten Stad’. In de koloniale tijd werden de huizen namelijk voornamelijk van hout gemaakt.

Saoena markt

De Saoena markt is een grote Javaanse markt die werd opgericht door de Abas-familie. Tot 15 jaar terug werden de producten gewoon op straat verkocht. De Abas-familie bracht daar verandering in. Nu staan alle kraampjes overdekt op een eigen terrein.

Sint Petrus en Paulus Kathedraal

De Sint Petrus en Paulus Kathedraal is een houten kathedraal in de hoofdstad van Suriname. Het is hoogste houten kathedraal ter wereld en het grootste houten gebouw van Zuid-Amerika. In 1989 werd het gebouw gesloten omdat het was aangetast door termieten. In 2010 werd het pas weer opnieuw geopend voor het publiek. Dat is maar liefst 21 jaar later.

Winkelen

Als je wilt winkelen in Suriname, is Paramaribo the place to be. Je vindt er namelijk diverse gezellige winkeltjes en boetiekjes. Je zult je er gegarandeerd niet vervelen en het de ideale plek als je wilt shoppen.

Centrale markt

De centrale markt in Paramaribo is ook een leuke markt. Het is erg chaotisch, maar dat maakt het juist wel weer een beetje leuk. Je kunt er allerlei producten kopen, van vis en vlees tot diverse souvenirs. Eigenlijk kun je er je dagelijkse boodschappen wel kopen. De markt is dagelijks geopend, behalve op zondag.

Afrika Museum

Het Afrika Museum is nog een relatief nieuw museum in de Surinaamse hoofdstad. Het museum leert je meer over de geschiedenis van de Afrikanen in Suriname.

Vliegticket naar Paramaribo, Suriname

Uiteraard heeft de stad een eigen luchthaven en die heet de Johan Adolf Pengel International Airport. Vanaf Amsterdam gaan er regelmatig vluchten naar de stad. Een vliegticket boeken is vooral voordelig in het laagseizoen. Dan heb je een grote kans op een actieticket. Vanaf Paramaribo kun je ook een binnenlandse vliegticket boeken naar andere steden in het Zuid-Amerikaanse land.

4.9/5 - (131 stemmen)

Ook best interessant...