Blog

Vakantie Alkmaar in Suriname

58 / 100

Alkmaar is niet alleen een Nederlandse stad, maar ook een Surinaamse. De stad is vernoemd naar de gelijknamige stad in Nederland en is gelegen in het noorden van het Zuid-Amerikaanse land. De stad staat vooral bekend vanwege haar vele plantages. De bevolking is vriendelijk en men heeft een rijke historie. In de stad voelt het zelfs nog een beetje oudhollands. Tijdens je vakantie naar Suriname is deze stad absoluut een aanrader. Als je een vliegticket naar Suriname boekt, kom je aan in Paramaribo. Vanuit daar kun je vervolgens naar Alkmaar reizen.

Klimaat

De stad kent een tropisch regenwoudklimaat. Het gehele jaar door is het erg warm in het land. De temperaturen lopen doorgaans op tot 32 graden Celsius. Ook op de dagen als er veel regen valt, schijnt de zon altijd wel. Dagen zonder zon komen dan ook nauwelijks voor. Helaas zal je altijd rekening moeten houden met een eventuele regenbui. De zon mag dan altijd schijnen, maar het kan ook altijd regenen.

Bezienswaardigheden in Alkmaar Suriname

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn het Frederiksdorp, de Peperpot en het Fort Nieuw-Amsterdam.

Fort Nieuw-Amsterdam

Fort Nieuw-Amsterdam is gelegen op 20 minuten afstand van Alkmaar. Het fort werd gebouwd ter bescherming gedurende de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog. Deze oorlog duurde van 1665 tot 1667. Het fort staat nabij de Suriname rivier en de Commewijne rivier. Het fort wordt drukbezocht door toeristen en het is dan ook echt een toeristentrekpleister. Het is een leuke bezienswaardigheid voor een ieder die meer wil weten over Surinaams-Nederlandse geschiedenis in dit district.

Frederiksdorp

Het Frederiksdorp is de naam van een koffieplantage in het gebied nabij de stad. De plantage is vanuit de stad gemakkelijk te bereiken met de auto of de fiets. Het leukste is om een gids te boeken. De gids kan je meer vertellen over de geschiedenis en dat is zeker een aanrader. Het restaurant bij de plantage is ook zeker een aanrader. Je kunt er ook overnachten in typisch Hollands huisjes van vroeger.

Peperpot

Peperpot is een plantage die in het jaar 1778 werd opgericht. De plantage wordt tegenwoordig vooral bewoond door dieren. Er wonen onder andere doodskopaapjes, capucijnerapen en sapakara’s. Het is echt een aanrader om hier heen te gaan, want de paden die zijn aangelegd zijn erg fijn. Je kijkt je echt je ogen uit en je leert meer over de Surinaamse cultuur en natuur.

Vervoer

De J.A. Pengel International Airport is de nationale luchthaven van het land en is gelegen in de hoofdstad Paramaribo. Als je een ticket naar Suriname boekt, zal je dus landen op deze luchthaven. Vliegtickets kun je boeken vanaf Nederland, België, Brazilië, Guyana, Frans Guyana, de Nederlandse Antillen, Frankrijk, de VS, Trinidad en Tobago. De meeste vluchten worden uitgevoerd door Surinam Airways. Vanuit Nederland vliegen veel vakantiegangers met KLM. en vaak goedkoper met Tui fly. Actietickets worden vaak aangeboden buiten het hoogseizoen. Je kunt dan relatief voordelig naar Suriname vliegen. Als je aankomt in het Zuid-Amerikaanse land kun je gebruikmaken van de bus en de taxi. In het plaatsje zelf kun je lopen, fietsen of met de auto reizen.

Vakantie Alkmaar in Suriname

Ook best interessant...