Blog

Vakantie Palumeu

Palumeu is gelegen in het zuiden van Suriname. Van oorsprong is het een indianendorp, maar tegenwoordig richt men zich vooral op het toerisme. Er wonen echter nog steeds 200 indianen in het dorp. Ook wonen er nog twee stammen in het dorp: de Trio’s en de Wajana’s.

Beide stammen spreken een andere taal, maar gaan goed met elkaar om. Veel inwoners zijn actief in de toerismesector en geven maar al te graag rondleidingen aan toeristen tijdens hun vakantie naar Suriname. Als je naar de stad wilt reizen zal je eerst een vliegticket naar Suriname moeten boeken. Vervolgens kun je met een binnenlandse vlucht doorreizen naar Palumeu. Er vliegen echter wel weinig vliegtuigen, dus van te voren boeken is raadzaam.

Klimaat

De stad heeft een tropisch klimaat. De meeste buien vallen aan het einde van de middag. De buien zijn vaak kort en hevig. De gemiddelde waardes liggen tussen de 25 en 30 graden Celsius. In de maanden januari, februari tot en met augustus en december valt het meeste regen.

Bezienswaardigheden in Palumeu

Palumeu heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken tijdens je vakantie. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Palawa-eiland, de korjaaltocht en de Poti-hill.

Palawa-eiland

Het Palawa-eiland ligt op ongeveer 15 minuten afstand van Palumeu. Je kunt het eiland bereiken door middel van een boot. Op het eiland kun je heerlijk ontspannen in een hangmat. Ook kun je het vliegtuigwrak bekijken. In 1959 is dit vliegtuig verongelukt en delen ervan liggen hier nog steeds. In de rivier zwemmen piranha’s, dus zelf zwemmen is geen aanrader.

Poti-hill

Poti-hill is een granietberg die op ongeveer een half uur afstand van de stad is gelegen. De granietberg steekt ongeveer 70 meter boven de jungle uit. Je kunt de 230-meter hoge top bereiken in ongeveer een uur tijd. Als je op de top van de berg staat, heb je echt een prachtig uitzicht over de natuur. Als het niet mistig is, kun je ook de andere bergen zien vanaf dit punt.

Korjaaltocht

Als je een actieve reiziger bent, is de korjaaltocht zeker een aanrader. De vijfdaagse korjaaltocht is een extreme tocht waarbij je de eerste twee dagen over het water moet varen. Je moet dan diverse stroomversnellingen trotseren voordat je aankomt bij het Kasikasima-gebergte. In de bergen moet je je tocht dan voortzetten. Je komt onder andere langs de Trombaka-sula heuvel en je uiteindelijk kom je op je bestemming: het Kasikasima-gebergte. Het vereist wel echt conditie, dus je kunt er pas echt aan beginnen als je sportief getraind bent. Je kunt deze reis het beste boeken in combinatie met een gids. Een local weet van de gevaren die op de loer liggen.

Vervoer

Als je naar Palumeu wilt vliegen, zal je eerst een vliegticket naar Suriname moeten boeken. Vanaf Amsterdam land je dan in Paramaribo. Van Paramaribo zal je je reis moeten vervolgen naar Palumeu. De stad heeft gelukkig een eigen kleine luchthaven. Dat is ongeveer een uurtje vliegen vanaf de hoofdstad van het Zuid-Amerikaanse land. Het is raadzaam om je vliegticket op tijd te boeken. Je hebt dan grote kans op een actieticket en bovendien weet je zeker dat je met het vliegtuig kunt. Het aantal vliegtuigen en daarmee vliegtickets zijn beperkt.

2.1/5 - (7 stemmen)

Ook best interessant...