Blog

Vakantie Galibi

Galibi is gelegen in het Marowijnse district. Het Surinaamse plaatsje is vlakbij de Marowijne rivier gelegen en kan alleen bereikt worden met een boot via het water. Het plaatsje staat vooral bekend om het prachtige natuurreservaat. Er wonen talloze schildpadden die hun eieren op de zandstranden leggen. Met een beetje geluk zie je de eieren uitkomen. De inwoners van Galibi verdienen hun brood met de visserij. Het wordt deels gebruikt voor eigen consumptie en het overige gedeelte wordt verkocht aan het buurland.

Klimaat

De stad kent een tropisch klimaat. In de maanden december en januari en april tot en met half augustus regent het flink in de stad. De luchtvochtigheid in de stad is daarmee erg hoog. De temperatuur is het gehele jaar door constant en kan oplopen tot zo’n 33 graden Celsius. Het wordt in principe nooit kouder dan 18 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Galibi

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden die je kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het natuurreservaat, de stranden en het vrouwencentrum.

Natuurreservaat

Het Natuurreservaat van Galibi is een echte aanrader. Het natuurreservaat staat vooral bekend om de schildpadden die hier wonen. De schildpadden leggen hun eieren op de stranden. Jaarlijks komen veel verschillende schildpadsoorten naar het gebied. De grote lederschildpad is hier een veel voorkomende schildpad. Het gehele gebied wordt beheerd door de SNS (Stichting Natuurbehoud Suriname). Het beslaat uit oppervlakte van maar liefst 4.000 hectare.

De stranden

De stranden van Galibi zijn erg mooi. Het is één van de weinige plekken in Suriname waar echt een mooi strand is. Het is dan ook een erg geliefde plek onder strandliefhebbers in het Zuid-Amerikaanse land. De stranden zijn hagelwit en het water is kraakhelder. Er staan veel mooie palmbomen op het strand, waardoor je echt het gevoel hebt dat je op een tropisch eiland bent. Dit is trouwens ook het strand waar de schildpadden hun eieren verstoppen. Als je geluk hebt, zie je een ei uitkomen.

Vrouwencentrum

Vrouwen kunnen alvast beginnen met het boeken van een vliegticket. In het Zuid-Amerikaanse land heb je namelijk een heus ‘vrouwencentrum’. Je kunt er allerlei vrouwelijke producten kopen, waaronder manden, kettingen, instrumenten en allerlei handgemaakte artikelen. Er worden vooral lokale souvenirs verkocht in het vrouwencentrum. De handgemaakte sieraden zijn echt bijzonder. Men verwerkt er allerlei pitjes en zaadjes in en dat is echt een lust voor het oog.

Vliegticket naar Galibi, Suriname

Als je Galibi wilt bereiken, zal je een vliegticket moeten boeken naar Paramaribo. Vanaf Amsterdam vertrekken er voldoende vliegtuigen naar de Surinaamse hoofdstad. In het laagseizoen zijn er veel actietickets beschikbaar en kun je goedkoop naar Suriname vliegen. Als je aangekomen bent in Paramaribo, kun je doorreizen naar Albina. Je kunt wederom een vliegticket boeken, maar je kunt ook reizen met de auto of de bus. Als je met de auto of de bus gaat, moet je rekening houden met een verouderde weg. Als je aankomt in het plaatsje kun je reizen op verschillende manieren. Je kunt er wandelen, fietsen, auto rijden of met de boot reizen.

2.3/5 - (7 stemmen)

Ook best interessant...