Blog

Vakantie Nieuw-Nickerie Suriname

25 / 100

Nieuw-Nickerie is gelegen in het noordwesten van Suriname. Qua inwoneraantal is het de tweede stad van het Zuid-Amerikaanse land. Het is tevens een belangrijke plek voor de regio. Verschillende bedrijven uit Paramaribo hebben een filiaal in de stad. Regelmatig komen er toeristen in de stad. De lokale markt is een echte belevenis en ook het beschermde natuurgebied Bigi Pan is een aanrader. Als je naar de stad wilt reizen, zal je eerst een vliegticket  moeten boeken naar de hoofdstad van Suriname. Vervolgens kun je doorreizen naar Nieuw-Nickerie.

Klimaat

De stad heeft een tropisch klimaat. Er zijn officieel twee regenperiodes, maar het blijft het gehele jaar door in principe veel regenen. Tijdens de regenperiodes regent het echter heftiger en ook iets vaker. Het andere seizoen is het droogseizoen, maar toch regent het dan ook nog aardig in de stad.

Bezienswaardigheden in Nieuw-Nickerie

De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden. De belangrijkste bezienswaardigheden van Nieuw-Nickerie zijn Bigi Pan,een groot natuurgebied van maar liefst 135.000 hectare, en de lokale markt.

Bigi Pan

Ten oosten van de stad ligt Bigi Pan (het grote meer). Dit is de grootste lagune van de verschillende meren. Het natuurgebied heeft in totaal maar liefst 135.000 hectare oppervlakte met allerlei unieke kenmerken. Vogelspotters en vissers kunnen hier wel uren spenderen. Er leven namelijk verschillende vogelsoorten en in de wateren leven veel vissen. Je ziet er dan ook veel vissers aan het werk. Het natuurgebied bestaat ook voor een groot gedeelte uit mangroven en moerassen.

Jaarlijks vindt er een grote vogeltrek plaats. Rond de jaarwisseling gaan de vogels van het koude noorden naar het zuiden om de kou te overwinteren. Onder meer de visarend, de rode ibis en de stern vertrekken uit het gebied.

Als het even kan is het altijd leuk om te overnachten bij het meer. Midden op het grote meer staan namelijk twee grote huizen. Eén van de twee huizen wordt bewoond door vissersmannen en de andere is bestemd voor toeristen.

Lokale markt

De lokale markt van Nieuw-Nickerie is zeker een aanrader. De grootste markt van de stad bevindt zich op het Brassaplein. Een gedeelte van de markt is overdekt en het andere gedeelte is open. Elke middag, behalve zondag, is de markt geopend. Je kunt er allerlei leuke dingen kopen, van vlees en vis tot fruit en kruiden. Het is alleen al leuk om gewoon te kijken wat er allemaal verkocht wordt op de markt.

Vliegticket naar Suriname

Als je Nieuw-Nickerie wilt bezoeken dien je eerst naar Paramaribo te vliegen. Vanuit Amsterdam kun je gemakkelijk een vliegticket boeken naar de hoofdstad van Suriname. Als je eenmaal aangekomen bent kun je met de auto naar Nieuw-Nickerie reizen. Vanuit de stad kun je eventueel nog weer doorreizen naar andere plekken. Veel backpackers kiezen ervoor om door te reizen naar Guyana vanaf deze stad. Je kunt met de boot naar het buurland reizen. Als je terug wilt naar Suriname, heb je wel een multiple-entry visum  nodig. Tevens moet je je bewijs van inenting mee hebben van gele koorts. Houd daar wel rekening mee als je over de grens gaat: vooral als je weer terug wilt naar Suriname.

1.7/5 - (6 stemmen)

Ook best interessant...