Blog

Vakantie Albina

58 / 100

Albina is een stad in het Marowijnse district in Suriname. Het is tevens de hoofdstad in dat gebied. Vroeger was het een belangrijk goudzoekersgebied, maar tegenwoordig fungeert het vooral als doorreisplaats voor backpackers en reizigers. De stad is namelijk centraal gelegen in het Zuid-Amerikaanse land en is een leuke bestemming voor een vakantie. De stad ligt op zo’n 140 kilometer afstand van de hoofdstad Paramaribo. Als je een ticket naar Suriname boekt, kom je ook aan in Paramaribo. Vanuit hier kun je vervolgens doorreizen naar Albina.

Klimaat

De stad kent een tropisch klimaat en heeft twee periodes waar er meer neerslag valt dan in de overige maanden. Deze twee periodes zijn in de maanden december en januari en in de maanden april tot en met half augustus. De luchtvochtigheid in de stad is erg hoog vanwege de grote hoeveelheden neerslag. De temperatuur is het gehele jaar constant: zo rond de 31 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in Albina

Alhoewel de stad vooral wordt aangedaan als doorreisplaats, heeft de stad natuurlijk ook wel een aantal leuke bezienswaardigheden. De leukste bezienswaardigheden zijn het Lawagebied en de Marowijne.

Lawagebied

Het Lawagebied is een bijzondere bezienswaardigheid in Albina. In het gebied werd namelijk goud in de 19e eeuw gevonden. De stad werd daardoor ontzettend belangrijk voor het Zuid-Amerikaanse land. Veel Surinamers verhuisden dan ook naar de plaats met het idee dat er iets te halen viel. Ook inwoners van omliggende landen trokken naar de Surinaamse plaats. Het is absoluut leuk om te bekijken. Je kunt op bestemming een gids boeken die je meer vertelt over de geschiedenis van het Lawagebied en dat is ook zeker een aanrader.

Marowijne

De stad grenst aan de rivier Marowijne. Dit is de rivier die als grens fungeert tussen Guyana en Suriname. Het leuke aan deze rivier is, is dat je een boottocht kunt boeken. Je kunt dan zelfs naar het andere land varen: naar Guyana. Je kunt dus in één dag een tour maken in twee landen. Dat is ontzettend leuk om te doen. Backpackers kiezen er ook vaak voor om daarna in Guyana te blijven. Zij hebben dan ook geen retourticket geboekt, maar een enkele ticket. Soms bieden vliegtuigmaatschappijen een actieticket aan die voordeliger is als je een enkele ticket boekt. Dat is dus mooi meegenomen.

Vliegticket naar Suriname

Je kunt vanuit Nederland gemakkelijk een vliegticket boeken naar Suriname. Vanaf Amsterdam gaan er meerdere vluchten per dag. De meest populaire vliegtuigmaatschappijen zijn Surinam Air  en KLM. De meeste Nederlanders geven de voorkeur aan KLM., maar vanaf Juli 2017 kan daar verandering in gaan komen omdat Tui Fly  in de markt gaat komen.Als je vanaf Amsterdam vliegt, kom je aan in Paramaribo. Vanuit Paramaribo kun je vervolgens weer een ticket boeken naar Albina. Je hoeft dan niet via land te reizen. De stad is echter ook prima bereikbaar met de auto of de bus. Dat is vaak wel een goedkoper alternatief dan een vliegticket.

Als je aangekomen bent op bestemming, kun je trips maken naar omringende gebieden. Populaire bestemmingen vanuit Albina zijn onder andere Langetabbetje, Galibi, Moengo en tot slot Paramaribo. Langetabbetje en Galibi  zijn bereikbaar via het water en Moengo kun je bereiken via het wegennet.

Schermafbeelding 2021 07 24 om 13.44.43

4.8/5 - (84 stemmen)

Ook best interessant...